6 Temmuz 2013 Cumartesi

Cnbc-e Dergi Temmuz-Ağustos 2013 Sayısında 'Kemikler Şehri'ne Yer Verdi

GENÇLERE YÖNELİK FANTASTİK BİR SERİ DAHA

The Mortal Instruments: City of Bones / Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri, sinemaya uyarlanan fantezi ve bilimkurgu edebiyatının son örneklerinden.

Harry Potter, Twilight / Alacakaranlık ve Hunger Games / Açlık Oyunları uyarlamalarının gişede muazzam başarıya ulaşması sonucunda Hollywood özellikle gençlere yönelik fantezi ve bilimkurgu edebiyatına bir tür altın madeni olarak bakmaya başladı. Bu alandaki popüler serilerden beyazperdeye yapılan son uyarlamalardan biri de The Mortal Instruments: City Of Bones / Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri. Yazarlığa Harry Potter ve The Lord of the Rings / Yüzüklerin Efendisi gibi popüler serilere "fan fiction" (hayran öyküleri) yazarak başlayan Cassandra Clare’in -ya da gerçek adıyla Judith Rumelt- eseri olan Ölümcül Oyuncaklar şimdilik beş kitaptan oluşuyor. İlk bölümü 2007 yılında basılan seride, biraz Harry Potter kitaplarında olduğu gibi, bizim bildiğimiz dünyayla dip dibe ama "sıradan insanlar"ın göremediği, gizli dünya bir var; gözlerimizden sihirle saklanmış bir dünya. İşte Kemikler Şehri'nde bu gizli dünyaya ilk adımlarımızı atıyoruz.

Öykünün kahramanı Clary Fray de görünüşte "sıradan" biri. New York'ta yaşıyor ve yaşıtı çoğu genç kızdan pek de farklı olmayan bir hayat sürüyor... Ancak bir gün Jace adında bir "gölge avcısı"nı görmesiyle her şey değişiyor. İblislerin peşinde olan " gölge avcıları", normalde sıradan insanlara görünmüyor, fakat Clary bir şekilde onları görebiliyor.

Clary'nin annesi New York'ta yaşadıkları evden kaçırıldığında, genç kız Jace'ten ve onun diğer "gölge avcısı" arkadaşlarından yardım istiyor. Ve böylece kahramanımız, annesinin geçmişi ve kendi kökeni hakkında şaşırtıcı şeyler öğreneceği arayışına koyuluyor.
Cassandra Clare'in romanını beyazperdeye I. Marlene King ve Jessica Postigo uyarlamış. Filmin yönetmeniyse yeni The Karate Kid'i çeken Harald Zwart.

Hikayenin kahramanı Clary'yi Lily Collins oynuyor. Jace rolündeyse TV dizisi Camelot'un genç Kral Arthur'u ve son iki Alacakaranlık filminin Caius Volturi'si Jamie Campbell Bower var. Kadroda ayrıca Jonathan Rhys Meyers ve Lena Headey gibi oyuncular da bulunuyor. 

Dergi Taramaları;
imagebam.com imagebam.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder