6 Mart 2015 Cuma

Shadowhunters Dizisi Teknik Detayları + Senaryo ve Karakter Hikayeleri


Dizi Adı: Shadowhunters
Yönetici Yapımcılar: Ed Decter, Michael Reisz, Marjorie David
Yönetmen: TBD
Yazar: Ed Decter
Kast Yönetmenleri: Alyson Silverberg & Jonathan Kil Harris
Kast İştirakleri: Susan Esrock & Justin Kiang
Çekimlerin Başlangıç Tarihi: Mayıs 2015
Çekim Yeri: Vancouver

DİZİ HİKAYESİ

Clary Fray arkadaşları ve ailesiyle vakit geçirmeyi seven, çiçeği burnunda bir sanat öğrencisidir ve tamamen normal bir kızdır. Ancak 18. doğum gününde, savaşçılardan oluşan elit bir ırk olan Gölge Avcıları ile iblislerin arasında asırlardır süren savaşın bir parçası olduğunu keşfeder. Annesi kaçırıldığında ve evi tahrip edildiğinde, onun peşinden koşacağı tek şey gerçeklerdir. Clary'nin artık eski olan bu savaşta yeni bir rol üstlenmesi ve uzmanlaşması gerekecektir.

DİZİ SENARYOSUNA GÖRE KARAKTERLER

Clary Fray: 18-21 yaşları arasında güzel, kızıl saçlı, yaratıcı ve zeki bir kızdır. Clary Fray, annesinin kaçırılmasından dolayı hayatı alt üst olmadan önce, gelecek vaat eden parlak bir sanat öğrencisidir. Daha sonra hayatının yalandan ibaret olduğunu öğrenir. Clary yakın zamanda, Gölgeler Dünyası'nı tam anlamıyla keşfeder. Vampirleri, kurtadamları ve akla gelmeyecek tehlikeleri hızla öğrenir. Bu yeni hayatında zorlanacaktır ama güçlerini kucaklamalı ve kullanmayı öğrenmelidir. Clary artık Gölgeler Dünyası'nda rol alacaktır.

Jace Wayland: 20'li yaşlara henüz varmamış, narsisist ve ölümcül derecede muhteşem bir delikanlı olmakla beraber uzman bir Gölge Avcısı'dır. İblislere karşı bir savaşta uzman bir asker gibidir. Babasının öldürülmesinden sonra, bundan sorumlu olan adamdan intikam almayı hayatının hedefi olarak belirlemiştir. Uzun yıllar sonra her kızın arzuladığı bir delikanlı olan Jace, Clary'e aşık olur.

Simon Lewis: 20'li yaşlara henüz varmamış, zeki ve çok yakışıklı bir delikanlıdır. Simon Lewis, Clary Fray'in uzun zamandır en yakın arkadaşıdır. Kendisi her durumda mizaha sahip biridir. Bir muhasebe öğrencisi olan Simon Lewis, boş zamanlarını koşu bandında geçirir. Hiç ummadığı anda kendini bulacağı destansı bir yolculukta Clary'e karşı olan sadakati ve duyguları test edilecektir. Bu yolculukta Simon Lewis bir vampire dönüşecek ve bu kaderi kabul etmeye çalışırken bir yanda da insanlığı korumak için mücadele edecektir.

Çeviri: Görkem Demir

6 yorum:

  1. 18.doğum gününde demişler kitapta 15 yaşında değil miydi ._.

    YanıtlaSil
  2. Simon'a boş zamanlarını koşu bandında geçiriyo demişler, bide çok yakışıklı falan ajhsbfsj heralde talep artsın diye senaryoyu daha çekici bi hale getirmeye çalışmışlar ama ne açıdan çekici tartışılır

    YanıtlaSil
  3. ya bencede cok abartmislar simon hic bi zaman o kdr yakisikli degildi ve onlar ne ara o kadar buyuk oldu ya buyuduler de biz mi fark etmedik anlamiyorum ki ne 18 i ne 20 si yani 18 lerinde olan jace ti o da en basta yanlis hatirlamiyosam 17 yasinda fln di 20 ne alaka tmm hikayeyi daha cekici yapmaya calismislar ama bence hikayeyi bilip sevenler zaten orjinal halinde de sever ne diye abartiyolar ki

    YanıtlaSil
  4. Bence hikayenin ilk filmi daha güzeldi. Diğer karakterlerle bu karakterleri karşılaştırırsk bence bu karakterler onlardan daha olgun gösteriyor. Serisinin hepsini okudum ve bence karakterlere göre Lilly Colles ve Jamie Campoll daha uygun. Ama siz yetişkinlere göre ayarlamıssınız bizede artık izlemek düşüyorum çünkü filmi tam 2 yıl boyunca bekledim ve ben bu filmi 12 yaşındayken izlemiştim. Serilerin hepsini okumuş bulunmaktayım ve ben Küller Şehirinin çıkmasını bekliyordum. Kemikler şehrinin tekrarının değir ve eğer tekrardan başladıysa seri bitene kadar karakterler değişmesin bari ve umarum Simon Jace 'e aşık değildir.

    YanıtlaSil