13 Ekim 2012 Cumartesi

Karakter Tanıtımları

*Kemikler Şehri filmindeki oyuncular göz önünde bulundurulmuştur.


Clary Fray (Lily Collins)

Clarissa "Clary" Fray, Jocelyn Fray'in kızı. Brooklyn, Park Slope'da annesi, annesinin en yakın arkadaşı ve bir baba figürü olan Luke Garroway ile büyümüştür. 
Clary, 1.50 cm boyunda, dalgalı kızıl/turuncu saçlı ve yeşil gözlü bir kızdır. İnatçı bir kişilik olarak bilinir (Jace onun bu özelliğini hem çok seviyor hem de sinir bozucu buluyor). Clary kendini güzel bulmayan, çünkü kısacık bir boy ve küçük göğüslere sahip olduğunu düşünen biri; ama belki 'hoş' veya 'sevimli' olabilir. İşte bu yüzden neredeyse hiç kız arkadaşı yok. En iyi ve tek arkadaşı Simon Lewis.

Clay, Jace'le tanışmadan önce hayatında sevdiği sadece üç insan vardır; Simon, Luke ve annesi. Jace'le tanıştığında ise onun güzelliğine ve cazibesine kapılır.
Gölge Avcıları'nın dünyasını ilk defa Simon'la gittikleri Pandemonium Club'da şahit olduğu cinayet ve annesinin bir iblis tarafından kaçırılması sonucunda öğrenir ve Jace onu Enstitü'ye götürdüğünde annesi hakkında her şeyi bilmediğini fark eder...


Jace Wayland (Jamie Campbell Bower)

Jace, etrafındaki insanlar tarafından oldukça yakışıklı olarak tanımlanır. 1.80 boyunda, yapılı, uzun ve zayıf bir fiziği ve tamamen altın gibi bir görüntüsü vardır; koyu altın rengi dalgalı saçlar, saçlarından bir ton açık olan uzun kirpikler. Ayrıca Jace, buğulu altın sarısı gözlere sahiptir ve gözlerini 'ışıltılı' olarak tanımlar.

Cazibesi ve görünüşü konusunda fazlasıyla kendine güvenen, aşırı bencil yapısıyla kendini en iyi Gölge Avcısı olarak tanımlayan Jace, Clary ile tanıştıktan sonra kişisel olarak çok değişir. Bu değişimi fark eden Isabelle, eski Jace'i yarı yaşayan biri olarak tanımlamaya başlar. Çünkü Jace, Clary ile tanıştıktan sonra tamamen hayat dolmuştur. Jace'in Clary'den önce umursadığı tek şey Lightwood kardeşlerdir. Çünkü Jace, Alec ve Isabelle Lightwood ile kardeş gibi büyümüştür. Aynı zamanda Alec, Jace’in parabataisidir (Gölge Avcıları dünyasında ruh kardeşliği gibi bir şeydir. Parabatailer birbirlerinin güçlerini paylaşır ve aralarında çok güçlü bir bağ oluşur.).

Simon Lewis (Robert Sheehan)

Simon, Musevi bir ailenin ikinci çocuğudur. Kahverengi saçları, üzeri yazılı tişörtleri, kot pantolonu ve gözlükleriyle inek bir öğrenciye benzer. Sürekli Zindan ve Ejderha oyunundan ve çizgi romanlardan


söz eder. Arkadaşlarıyla bir türlü isim bulamadıkları müzik grubunda basçıdır.

Altı yaşındayken Clary ile tanışan Simon onun tek ve en yakın arkadaşıdır. Uzun yıllar Clary'ye karşı romantik hisler besleyen Simon bunları bir türlü açıklayacak doğru zamanı bulamaz. Clary'nin annesi kaçırıldıktan sonra ikili kendilerini Gölge Avcıları dünyasında bulurlar. 


 



Alec Lightwood (Kevin Zegers)
  
Tam adı; Alexander Gideon Lightwood, bir Gölge Avcısıdır. Isabelle Lightwood'un kardeşi, Jace Wayland'ın parabataisidir. Alec, sırım gibi ince bir yapıya, siyah saçlara ve cam gibi mavi gözlere sahiptir.








Isabelle Lightwood (Jemima West)

Isabelle Lightwood, bir Gölge Avcısı'dır. Alec Lightwood'un kendinden iki yaş küçük kardeşidir. Isabelle, Clary tarafından incecik, uzun boylu, upuzun siyah saçlı ve çok güzel bir kız olarak tasvir edilir.






Magnus Bane (Godfrey Gao)

Magnus Bane, Brooklyn'in (New York) baş iblis efendisidir. Aşağı Dünyalılar ve Gölge Avcıları'nın katıldığı partileri düzenlemeye bayılır. Seride önemli bir rolü vardır.




  
Jocelyn Fray (Lena Headey)

Jocelyn Fray, Clary Fray'in annesidir. Her ne kadar fazla korumacı bir anne olsa da kibar ve duyarlı biri olarak tanımlanır. Tıpkı Clary gibi kızıl/turuncu dalgalı saçlı, beyaz tenli ama Clary'in tersine uzun boylu zarif bir kadındır. Kızıyla birlikte New York'ta yaşar ve ressamlık yaparak geçinir.
 

Valentine Morgenstern (Jonathan Rhys Meyers)

Valentine Morgenstern serinin yarısı boyunca en kötü karakter olarak tanımlanır. Eski bir Gölge Avcısıdır. Aşağı Dünyalılar'ı yok etmek için ant içmiş ve yaptığı hain planlar sonucunda Merkez'e* ihanet etmiştir.

*Yeryüzündeki bütün yarı-insanlar için kurulmuş bir başkanlık, meclis.

  
Hodge Starkweather (Jared Harris)

Hodge Starkweather, bir Gölge Avcısı ve tarih profesörüdür. Enstitü'de Alec, Isabelle ve Jace'e küçük yaşlardan beri eğitim vermek için Merkez tarafından görevlendirilmiştir. Bu üç genç Gölge Avcısı ona sonsuz güven duyarlar. Hodge zayıf, kır saçlı biri olarak tasvir edilir. Yüzünde ince bir yara izi vardır.

  
Luke Garroway (Aidan Turner)

Luke Garroway, Jocelyn Fray'in yakın arkadaşıdır. Sakin, dengeli, dürüst ve sevdiklerine ölesiye bağlı biri olarak bilinir. Onunda tıpkı Jocelyn gibi geçmişine dair sırları vardır.

2 yorum:

  1. ekip çok iyi gerçekten jamie ve lily benim favori oyuncularımdı süper bi ekip olmuş

    YanıtlaSil