31 Ağustos 2014 Pazar

Cassandra Clare Ölümcül Oyuncaklar'ın TV Dizisi İhtimalinden ve 'Küller Şehri' Senaryosundan Bahsediyor



Cassandra Clare 23 Ağustos'ta São Paulo, Brezilya'da düzenlenen hayran etkinliğine katıldı.

Küller Şehri filmi ile ilgili bir soruyu cevaplıyor:

Cassandra: "Senaryoyu yeniden yazıyorlar. Ölümcül Oyuncaklar'ın ilk filmi çıktıktan sonra, birçok insan filmin kitap gibi olmamasından dolayı yakındı. Bu yüzden onlar (şirket) Küller Şehri filmi için ikinci bir senaryo hazırlıyorlar. İlk senaryo kitap gibi değildi, hatta hiç ama hiç alâkası yoktu. Valentine bir denizaltına sahipti ve New York'un belediye başkanı olmak için koşturup duran bir Magnus vardı. Bu oldukça garipti. Sonra ellerindeki senaryoya baktılar ve hayranların tepkisini ölçtüler. Sonunda şöyle açıkladılar: "Biz bunu yapamıyoruz. Elimizdeki senaryoyu çöpe atmak zorundayız ve kitaba daha yakın yepyeni bir senaryo yazmalıyız." Yani onlar şimdi üzerinde çalışıyorlar, bu biraz karmaşık. Eğer bir film serisi yapıyorsanız, ilk film çıktığı zaman devam filminin senaryosunu hazırlamış olmalısınız. Çünkü ancak böyle ikinci filmin çekimlerine başlayabilirsiniz. Ama onların hazır bir senaryosu yoktu. Senaryoyu oluşturmak bir yılı alır. Bu yüzden ben önümüzdeki birkaç hafta içinde Küller Şehri'nin ikinci senaryosunu görmeyi umuyorum."

Ölümcül Oyuncaklar'ın TV dizisi ihtimalinden bahsediyor:

Cassandra: "Bir TV dizisi yapmayı isterdim. Hatta bu konuda konuştuk. Bu zor çünkü biz ilk kitabı filme uyarladık. Bu yüzden biraz daha zor görünüyor fakat o kadar da zor değil çünkü daha önce yapılmamış bir şey değil, mesela Teen Wolf. Teen Wolf isminde bir film vardı ve daha sonra onu aynı isimle diziye uyarlayarak hikayeyi genişlettiler. Ölümcül Oyuncaklar'ın da böyle olmasını isterim. Ve onlar devam filmi için bir senaryo oluşturamazlarsa, sanırım bu tür bir şey yapabilirler. Filmi yapan Sony Pictures şirketinin bir de TV departmanı var ve onlar Ölümcül Oyuncaklar'ı dizi yapmayla gerçekten ilgilenebilirler."

Çeviri: Görkem Demir

8 yorum:

  1. Evet bence kesinlikle olamlı

    YanıtlaSil
  2. inşallah bir tv dizisi olarak dewam eder. ama oyuncular aynı olmalı çünkü insanların gözü alışmıştı. :)) özellikle de magnus ve Jace karakteri.

    YanıtlaSil
  3. Ama kanallarla ilgili sorun yaşayanlar olabilir diyelim o kanal olmaz çünkü Türk işi bi dizi olmayacak yani yabancı kanallar olmayan kişiler için bu çok kötü olur ve bi film şeklinde izlemek dr çok güzel!!

    YanıtlaSil
  4. her ne olursa olsun bu filmin artık 2.si çıksın lütfen !!!

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten bende filmi çok beğendim devamını dört gözle bekliyorum. Oyuncular filmin hakkını verdi büyük bi keyifle izledim kaç kere izledim sayısını ben bile unuttum film yada dizi farketmez ama devamı kesinlikle gelsin :))

    YanıtlaSil
  6. Lütfen bilgilendirir misiniz? Sanırım yeni bir gelişme yok çünkü filme dair en yakın zamanlı haber 2014 yılına ait. Tam bir yıl boyunca diziyi bekledim ve sonuç fiyasko. Film iptal edildi mi? Yoksa daha sabretmemiz mi gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, film hakkındaki tüm planlar Shadowhunters dizisi ile birlikte rafa kaldırıldı. Görünür de böyle bir proje yok.

      Sil
  7. Evet ya biz 2. Filmi istiyoruz ama

    YanıtlaSil